OSCE nõudis oma vaatlejate kohest ja tingimusteta vabastamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Daniel Baer.
Daniel Baer. Foto: SCANPIX

Ida-Ukrainas kinni peetud vaatlejad tuleb koheselt ja tingimusteta vabastada, teatas Euroopa Julgeoleku- ja Koostöö Organisatsioon (OSCE) täna.

Vaatlejate vabastamist nõudis Ühendriikide saadik OSCE juures Daniel Baer pärast Jaapani pealinnas Tokyos toimunud organisatsiooni kahepäevast kohtumist.

«Viimastel päevade ja nädalate jooksul on tulnud Venemaalt üle piiri Ukrainasse jätkuvalt võitlejaid ja relvi ning me ei näe mingisuguseid püüdlusi seda lõpetada,» lisas Baer, kelle sõnul peab Venemaa astuma samme selleks, et relvi, varustust ja võitlejaid üle piiri ei viidaks.

OSCE vaatlejate neljaliikmeline rühm, kuhu kuulub ka eestlane, jäi Ida-Ukrainas kadunuks 26. mail. Sellesse vaatlejate rühmas on Eesti, Türgi, Taani ja Šveitsi kodanikud. Teine OSCE neljaliikmeline vaatlejate grupp peeti kinni 29. mail Severodonetski linnas. Lisaks võeti kinni ka nende ukraina keele tõlk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles