Leht: Saksamaal Eesti rekkajuhti rünnanud saripussitaja isik tehti kindlaks

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nuga.
Nuga. Foto: SCANPIX

Saksamaal Aacheni lähedal ööl vastu esmaspäeval kolme inimest, nende hulgas Eestist pärit rekkajuhti, pussitanud mehe näol on Iiri meedia sõnul tegu varasemalt korduvalt karistatud kurjategijaga.

Ajalehe Irish Times andmetel oli ründajaks ilmselt 27-aastane iirlane Enda McLaughlin, kes on varem mitmeid kordi rünnakute eest süüdi mõistetud.

Saksa politsei sõnul ei saa nad täie kindlusega väita, et ründajaks oli McLaughlin. Iiri korrakaitsjad teatasid aga, et McLaughlin hukkus esmaspäeval Saksamaal. Ohvrite sõnul rääkis pussitaja nendega vaid inglise keeles ning politsei leidis mehe surukeha juurest dokumendi, mis viitas ühele Iiri vanglale.

Taksojuht, kes ründaja käest pääses, ütles, et erinevalt varem meedias kirjutatule, ei palunud pussitaja end Kölni viia. «Ta ütles mulle inglise keeles «Ma tahan tüdrukuid»,» rääkis anonüümseks jääda soovinud taksojuht. «Ma hankisin ühe bordelli aadressi ja hakkasin teda sinna sõidutama. Ta tundus närviline, kuid tema juures polnud midagi ebaharilikku.»

Sõidu ajal palus ta taksojuhil parklas seisma jääda, et ta saaks tualetti minna. Sel ajal kui pussitaja väljas oli, sai taksojuht dispetšerilt teate vägivaldsest, noaga relvastatud mehest. Dispetšeri kirjelduse kohaselt olid mehel lühikesed, heledad juuksed, must T-särk, tumedad püksid ning ta oli umbes 175 sentimeetrit pikk.

«Sel hetkel, kui ta auto ust avama hakkas, sain aru, et see on tema. Vajutasin gaasi ja sõitsin minema,» kirjeldas taksojuht.

Taksojuhi sõnul ei märganud ta aga mehel nuga ega ka vereplekke. Enne taksosse istumist ründas ta aga lühikese aja jooksul kahte inimest.

Parklas ründas ta seal peatunud eestlasest rekkajuhti, keda ta pussitas. Seejärel üritas ta üle kiirtee joosta, kuid jäi auto alla ja hukkus sündmuskohal. Eesti rekkajuhi vigastused olid algul eluohtlikud, kuid ta paraneb praegu haiglas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles