Putin soovib leevendada Põhja-Kaukaasias vaesust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa peaminister Vladimir Putin esitleb uut strateegiat
Venemaa peaminister Vladimir Putin esitleb uut strateegiat Foto: SCANPIX

Venemaa peaminister Vladimir Putin esitles täna Kislovodskis toimunud konverentsil uut strateegiat, millega üritab takistada islamistlike mässuliste tegevust Põhja-Kaukaasias ning kutsub kohalikke liidreid üles vähendama rusuvat vaesust.

Putin soovitas keskenduda rohkem sotsiaal- ja majanduspoliitikale, et tuua rahu Põhja-Kaukaasiasse. Tema meelest tuleks soodustada erainvesteeringute mahtu, vähendada töötuse määra ja isegi kuulata rohkem inimõiguslastest aktiviste, kellest paljud süüdistavad kohalikke julgeolekujõudusid piinamises, vahendab Reuters.

«Iga investorit tuleks minu meelest kohelda nagu pereliiget. Te peate neid kaitsma igal võimalikul viisil,» ütles Putin kohalikele liidritele ja valitseva partei liikmetele Kislovodskis.

Venemaa võitleb peamiselt moslemimeelsetes provintsides kasvava vägivalla, korruptsiooni ja noorte islamistlike mässuliste vastu.

Venemaa president Dmitri Medvedev hoiatas novembris, et Põhja-Kaukaasias kasvav konflikt on Venemaa suurim siseprobleem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles