Rootsi koju murdis sisse põder

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põder.
Põder. Foto: SCANPIX

Lõuna-Rootsis Helsingborgis tungis täna hommikul majja põder. Et loom kasutas sissepääsemiseks üsna jõulist viisi – hüppas läbi akna – sai ta selle käigus nii tõsiselt viga, et tuli hiljem hukata.

Põdra sissetung käivitas ka vargaalarmi. Et majas elav pere oli puhkusel, siis kedagi loom kohe ei ehmatanud. Alarmi peale kohale saabunud politsei aga leidis sealt elutoaga tutvust tegeva põdra.

«Kui me sinna jõudsime, oli põder elus, kuid nii tõsiselt vigastatud, et me kutsusime välja jahimehe, kes looma hukkas,» rääkis kohaliku politsei esindaja Rebecka Arnhed.

Ükski inimene intsidendis viga ei saanud.

See polnud sugugi esimene inimeste valdusse tunginud rootsi põder. Möödunud kuul pages akna kaudu sisse hüpanud põdra eest klassitäis lapsi.

Läbi aastate on mitmeid basseiniga rootslasi äratanud nende tagaaeda kinni jäänud põdra hääl. Üks kuulsamaid juhtumeid oli ka käärinud õuntest purju jäänud põder, kes jäi õunapuu külge kinni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles