Ukraina nõuab Venemaalt õhupiiri rikkumiste eest 200 miljonit grivnat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene hävitajad Su-25.
Vene hävitajad Su-25. Foto: SCANPIX

Ukraina on määranud Venemaale õhupiiri rikkumise eest trahvidena 200 miljonit grivnat (umbes 12,7 miljonit eurot) ja nõuab raha äramaksmist, sõnas eile Ukraina justiitsminister Pavlo Petrenko.

Petrenko teatel on Ukraina võimud registreerinud Venemaa lennukite loata tungimist Ukraina õhuruumi 3360 korral.

«Me kavatseme Ukraina nõude kaalumisele anda rahvusvahelistele institutsioonidele, mis pole kohtud, vaid reguleerivad asutused. Koostame seoses Venemaa rikkumistega memorandumit rahvusvaheliste lennundusorganisatsioonide poole pöördumiseks. Iga päev määrab riiklik lennundusinspektsioon trahvidena ligi üks miljonit dollarit, mille peaksid tasuma Vene lennufirmad. Fikseeritud summad ületavad juba 200 miljonit grivnat ja need kasvavad iga päev,» rääkis veel Petrenko.

«Venemaa trahve tõenäoliselt maksma ei hakka,» lisas Petrenko ja ütles, et siis on järgmiseks sammuks avaldus Venemaa väljaarvamiseks Rahvusvahelisest Tsiviillennundusorganisatsioonist (ICAO).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles