Iisraeli peaminister: vaherahu Gazas plaanis ei ole

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iisrael on väidetavalt rünnanud juba enam kui tuhandet sihtmärki Gaza sektoris.
Iisrael on väidetavalt rünnanud juba enam kui tuhandet sihtmärki Gaza sektoris. Foto: SCANPIX

Gaza sektoris Hamasi võitlejatega vaherahu sõlmimine ei ole isegi mitte päevakorras, teatas Iisraeli peaminister Benjamin Netanyahu eile parlamendikomiteele.

«Ma ei räägi praegu kellegagi vaherahust,» teatas Netanyahu parlamendi välissuhete- ja kaitsekomiteele Iisraeli ajalehe Haaretz andmetel. «See ei ole isegi päevakorras.»

Iisrael jätkab täna juba neljandat päeva õhurünnakuid Gaza sektoris, Hamasi raketirünnakutele vastuseks algatatud sõjaväeoperatsioon kannab nime Protective Edge.

Operatsioonis on hukkunud juba vähemalt 100 palestiinlast ning Hamas on vastanud sadade raketirünnakutega. Teateid iisraellaste hukkumisest seni pole.

Netanyahu kinnitas samas ka, et ei lähe kaasa paremäärmuslike parlamendiliikmete nõudmistega, ega lõika ära Gaza sektori elektrivarustust. «Me ei saa teha seda, mida venelased tegid tšetšeenidele,» sõnas ta Haaretzi teatel.

Iisraeli sõjavägi kinnitab, et on rünnanud Gaza sektoris juba vähemalt 1100 sihtmärki ning kinnitab, et tegemist on olnud Hamasiga seotud rajatistega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles