Kiiev: Vene õhujõud tulistasid alla Ukraina ründelennuki

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Su-25.
Su-25. Foto: SCANPIX

Ukraina julgeoleku- ja kaitsenõukogu teatas, et eile õhtul tulistas Vene sõjalennuk Ukraina territooriumi kohal alla Ukraina ründelennuki Su-25.

Julgeolekunõukogu pressiesindja Andri Lõssenko teatel andis Vene õhujõudude lennuk eile kella 19 paiku Venemaa suunast raketilöögi Ukraina territooriumi kohal lennanud Ukraina õhujõudude lennuki Su-25 pihta. Lennuki piloot katapulteerus ja viidi turvalisse kohta.

Donbassi separatistide infokeskus teatas eile, et nende võitlejad tulistasid alla kaks Ukraina ründelennukit Su-25. Üht lennukit tulistas separatistide teatel Gorlovki lähistel paiknev raketisüsteem ning lennuk kadus suitsedes silmapiirilt Mõrgorodi lennuvälja suunas, teise juhtumi üksikasju ei täpsustatud.

Ukraina kaitseministeeriumi teatel sai tõesti üks Su-25 raketitabamuse ja piloot oli sunnitud sooritama hädamaandumise. Piloot ministeeriumi kinnitusel viga ei saanud ja ka lennuki kahjustused on parandatavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles