Maailma kõige õnnetum lennufirma? Viie kuuga üle 530 ohvri

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Malaysia Airlines kassa Schipholi lennujaamas ütleb, et see on suletud
Malaysia Airlines kassa Schipholi lennujaamas ütleb, et see on suletud Foto: SCANPIX

Eile Ida-Ukrainas aset leidnud lennuõnnetus on sel aastal juba teine, mis on lennufirma Malaysia Airlines lennukiga toimunud.

Esimene juhtum oli selle aasta 8. märtsil, kui lennul Kuala Lumpurist Pekingisse kadus lend MH370, edastab iltasanomat.fi.

Nüüd vaid viis kuud hiljem kukkus Ukraina idaosas alla sama lennufirma lennuk Boeing 777. USA luure andmetel tulistati see alla.

Lend MH17 oli teel Amsterdamist Kuala Lumpuri.

Lennundusasjatundjate kinnitusel on mõlemad Malaysia Airlines õnnetuslennukid laia kerega Boeing 777. Tegemist on kahemootorilise pikamaa reaktiivreisilennukiga, mille pardale mahub kuni 500 reisijat.

Malaysia Airlinesi esimene õnnetuslennuk kadus Lääne-Malaisia Kota Bharua kohal lennates. Selle lennuki saatuse kohta ei ole seni kindlaid andmeid, kuigi seda on mitu riiki koostöös otsinud.

Sateliitfotode uurimine ja lennuandmete analüüs näitas, et lend MH370 võis senitundmatul põhjusel kukkuda India ookeani.

Lennul oli 227 reisijat ja 12 meeskonnaliiget.

Ukraina idaosas alla kukkunud lennukis oli ligi 300 reisijat, kellest kõik arvatavalt hukkusid.

Rohkem kui pooled lennuki pardal olnutest olid Hollandi kodakondsusega.

Asjatundjate sõnul on Kagu-Aasia suurim lennufirma Malaysia Airlines karmi saatusega, sest vähem kui poole aastaga on aset leidnud kaks õnnetusjuhtumit, milles on elu kaotanud rohkem kui 530 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles