Moskva: Malaisia lennuki läheduses lendas Ukraina hävitaja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennuliikluse jälgimise keskus Kuala Lumpuris.
Lennuliikluse jälgimise keskus Kuala Lumpuris. Foto: SCANPIX

Venemaa andmetel lendas Malaisia reisilennuki läheduses enne allakukkumist Ukraiana sõjaväe lennuk Su-25,  ütles täna Vene relvajõudude kindralstaabi operatsioonide peavalitsuse ülem kindralleitnant Andrei Kartopolov.

Su-25 asus Kartopolovi sõnul Malaisia lennukist kolme kuni viie kilomeetri kaugusel.

Ühtlasi sõnas Kartopolov, et lennuk lahkus ette nähtud lennukoridorist Donetski kohal ja üritas enne allatulistamist koridori piiridesse naasta,  «Enne Donetskit lendas reisilennuk ette nähtud koridoris ja kaldus siis marsruudist põhja. Maksimaalne kõrvalekalle koridori vasakust piirist oli 14 kilomeetrit,» ütles Kartopolov ajakirjanikele.

«Pärast seda tegi Boeing manöövri, et kindlaks määratud lennukoridori naasta. Malaisia meeskond ei jõudnud manöövrit lõpetada,» lisas kindral.

Kartopolov eitas ajakirjanike ees ka kategooriliselt võimalust, et Venemaa võis anda separatistidele Buk-raketisüsteemi. «Ma tahan rõhutada, et Venemaa ei ole andnud mässulistele Buk-raketisüsteeme, ega üldse mitte mingeid relvi või sõjaväevarustust.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles