USA tühistas keelu Iisraeli lendudele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Delta Airlinesi reisilennukid John F. Kennedy lennujaama terminali juures New Yorgis.
Delta Airlinesi reisilennukid John F. Kennedy lennujaama terminali juures New Yorgis. Foto: SCANPIX

USA föderaalne lennundusamet (FAA) tühistas Ühendriikide kommertslendude keelu Iisraeli, kuid hoiatas väga muutliku olukorra eest seoses Gaza sektoris käivate ägedate lahingutega.

«FAA tühistas USA lennufirmadele kehtestatud piirangud nii Iisraeli Ben Gurioni lennuväljale suunduvate kui sealt väljuvate lendude osas ... ,» seisab lennundusameti avalduses.

«Enne otsuse tegemist konsulteeris FAA USA valitsuse esindajatega, et hinnata julgeolekuolukorda Iisraelis ning vaadata üle oluline uus info ja Iisraeli valitsuse meetmed võimalike riskide leevendamiseks,» ütles FAA.

«Agentuur jälgib hoolikalt väga muutlikku olukorda Ben Gurioni lennuvälja ümber ja rakendab vajadusel vajalikke abinõusid.»

FAA oli kolmapäeval 24 tunni võrra pikendanud päev varem Hamasi raketitule tõttu kehtestatud lennukeeldu. Keeldu kritiseeris nii Iisraeli valitsus kui vabariiklasest senaator Ted Cruz, küsides, kas president Barack Obama kasutab föderaalagentuuri majandusboikoti kehtestamiseks Iisraelile.

Delta Air Lines teatas enne keelu tühistamist, et ei taasta tingimata lende Iisraeli isegi juhul, kui USA võimud kuulutavad piirkonna turvaliseks.

Delta tegevjuht Richard Anderson kinnitas, et firma loomulikult järgib FAA korraldusi, kuid langetab turvalisust puudutavad otsused ise.

Lennud Iisraeli on peatanud mitmed suured lennufirmad --  teiste seas Lufthansa, Air France ja SAS.

Gazas 17 päeva kestnud verevalamises on hukkunud 718 palestiinlast, kellest 80 protsenti on kohalike inimõigusrühmituste sõnul tsiviilisikud.

Pärast maavägede operatsiooni algust 17. juulil on surma saanud 32 Iisraeli sõdurit ja kaks tsiviilisikut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles