Malaysia Airlinesi ootavad ees rasked ajad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Malaysia Airlinesi lennuki Boeing 777 jäänus Ida-Ukrainas Hrabovo lähedal
Malaysia Airlinesi lennuki Boeing 777 jäänus Ida-Ukrainas Hrabovo lähedal Foto: SCANPIX

Jonathan Takom on olnud Malaysia Airlinesi stjuuard 16 muretut aastat, kuid pärast lennufirma kaht katastroofi ja pea 30 meeskonnaliikme kaotust on kõik muutunud.

Valu ja kahtlus on asendanud kunagise turvatunde firmas, mis esindas eeskujulikult lennuturvalisuse tippu.

«Kui me maandume, helistavad mu vanemad ja küsivad, kas jõudsin ilusti tervelt ikka maapinnale,» mõtiskleb 37-aastane Takom. Mehe sõnul on pere palunud järele mõelda, kas lennukil töötamine on just see, mida ta teha soovib.

Malaysia Airlinesi eeskujuliku maine on purustanud siiani lahenduseta MH370 lennu kadumine märtsis ja MH17 lennu allaltulistamine Ida-Ukraina kohal. Kahes õnnetuses hukkus 537 inimest, nende seas 27 meeskonnaliiget.

Siiani pole töötajate massilisest lahkumisest märke olnud, kuid meeleolu on kollektiivis siiski tuntavalt muutunud. «Siiani on valus, aga me peame edasi liikuma,» kirjeldas olukord 17-aastase staažiga stjuardess.

Malaysia Airlines on viimased aastad kahjumiga võidelnud ning selle aasta topeltkatastroofid on rasket seisu veelgi võimendanud. Lennufirma analüütikute sõnul peab ettevõte kulusid kärpima ning esimeseks kärpekohaks on ilmselt personal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles