G7 liidrid hoiatasid Venemaad sanktsioonide edasise karmistamise eest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa president Vladimir Putin.
Venemaa president Vladimir Putin. Foto: SCANPIX

Juhtivate tööstusriikide ühenduse G7 liidrid mõistsid kolmapäeval hukka Venemaa jätkuva tegevuse Ukraina destabiliseerimisel ja hoiatasid sanktsioonide edasise karmistamise eest, kui Moskva ei muuda oma kurssi.

«Venemaal on endiselt võimalus valida pingete leevendamise tee, mis tooks kaasa nende sanktsioonide tühistamise,» märkisid G7 riigid ühisavalduses, mida vahendas Valge Maja.

«Kui seda aga ei toimu, siis me oleme valmis seda vaenulikku tegevust Venemaale veelgi kulukamaks muutma,» märgiti teadaandes.

President Barack Obama teatas päev varem, et Ühendriigid ühinevad Euroopa Liiduga uute sanktsioonide kehtestamisel Venemaa energeetikasektorile, relvatööstusele ja finantsinstitutsioonidele. Venemaa hoiatas kolmapäeval, et Euroopa Liidu uus sanktsioonidepakett võib kaasa tuua energiahindade tõusu Euroopa tarbijatele, ning süüdistas Brüsselit suutmatuses viia ellu Washingtonist sõltumatut poliitikat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles