Miljardärist investor hoiatab elektromagnetimpulsi tekitatava maailmalõpu eest

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paul Singer
Paul Singer Foto: Wikipedia.org

Miljardärist investor ning investeerimisfirma Elliott Management juht Paul Singer saatis investoritele ebatavalise kirja, milles hoiatab maailmalõpu eest.

Singer paljastab selles, mida ta enim kardab, kirjutab Finacial Times.

Talle ei tee muret poliitiline ega majanduslik ebakindlus ega ka börsidel toimuv. Singeri arvates hävitab Maal elu elektromagnetimpulss.

Ta peab silmas kõrgel atmosfääris toimuvat tuumaplahvatust, mille tagajärjel tekib elektromagnetilise energia voog, mis hävitab tänapäeva haavatavad kommunikatsiooniseadmed.

«Tuumasõda, kui jätta välja selle äärmuslik variant, on lokaalne sõda. Samuti ei ole asteroidioht eriti suur. Kuid elektromagnetimpulss on hoopis teine teema. See võib hävitada kõik selle, millest me tänapäeval sõltume. Kommunikatsiooni- ja elektrisüsteemid. Sellel on tagajärjed, mille ulatust on raske ette kujutada,» teatas investor.

Samas ei paku Singer välja, kuidas investorid saaksid ennast ja oma investeeringuid elektromagnetimpulsi tekitatava katastroofi eest kaitsta.

Singerile kuuluv Elliot Management on maailma üks tuntumaid, kuid samas agressiivsemaid investeerimisfirmasid. Selle varade suurus on umbes 24 miljardit dollarit.

Viimasel ajal on see firma olnud meediakajastustes, kuna püüab Argentinalt seni maksmata võlgu kätte saada.

Wikipedia: elektromagnetiline impulss (ingliskeelne lühend EMP - Electromagnetic Pulse) kujutab endast plahvatuslikku elektromagnetilise energia voogu, mis pärineb tavaliselt tuumapommi plahvatusest või magnetvälja järsust kõikumisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles