MH17 hukupaiga lähedal Ukrainas kärgatasid plahvatused

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
OSCE vaatlejaid saadavad Ukraina sõdurid,
OSCE vaatlejaid saadavad Ukraina sõdurid, Foto: SCANPIX

Malaisia reisilennuki hukupaiga lähedal Ida-Ukrainas kärgatasid täna plahvatused; vahetult enne seda jõudsid sinna OSCE vaatlejate saatel Hollandi ja Austraalia eksperdid, teatas AFP ajakirjanik.

Uurijate autokolonni taga sõitvate ajakirjanike sõnul kostsid mõne kilomeetri kaugusel õnnetuskohast plahvatused ning lähedalasuvast külast tõusis musta suitsu.

Hollandi justiitsministeeriumi väitel on uurimisrühm praegu alles "vaatlusmissioonil".

Ukraina sõjavägi kuulutas täna riigi idaosas välja vaikusepäeva seoses ÜRO peasekretäri Ban Ki-mooni üleskutsega lõpetada õnnetuskoha ümbruses lahingud. Kiievi sõnul on aga separatistid jätkanud Ukraina vägede pommitamist piirkonnas, kus asuvad allatulistatud lennuki rusud.

Malaisia peaminister Najib Razak kutsus täna oma Hollandi-visiidi ajal osapooli üles vaherahule.

Lääne väitel tulistasid 17. juulil Malaysia Airlinesi lennuki alla  Ida-Ukraina separatistid, kuid Moskva ja mässuliste väitel võisid seda teha hoopis Ukraina õhujõud.

Kiiev on sõlminud kokkulepped Haagi ning Canberraga, mille järgi võivad Holland ning Austraalia saata piirkonda 950 relvastatud julgeolekutöötajat. Holland peab sõdurite saatmist "ebatõenäoliseks", sest ei taheta riskeerida võimalusega saada kistud Ukraina sisekonflikti, milles on hukkunud juba üle 1100 inimese.

Vene võimude sõnul on Kiievisse saabunud ka nende endi lennundusspetsialistide rühm, kes asub peagi MH17 rususid uurima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles