Võimud: Singapuri lennuk oli MH17 allatulistamishetkel sellest vaid minutite kaugusel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Singapore Airlines'i lennuk.
Singapore Airlines'i lennuk. Foto: SCANPIX

Kui Ida-Ukrainas lend MH17 alla tulistati, oli katastroofi toimumise hetkel üks Singapore Airlines (SIA) lennuk sellest vaid loetud minutite kaugusel, kinnitasid täna Singapuri võimud.

Singapuri transpordiminister Lui Tuck Yew sõnas täna parlamendile, et Kopenhaagenist Singapuri suunduv lend SQ351 oli Malaisia lennukist vaid 90 kilomeetri kaugusel. Reisilennukid suudavad sellise vahemaa läbida minutitega.

«MH17 allatulistamise ajal oli lend Kopenhaagenist välja sõitnud lend SQ351 hinnanguliselt 90 kilomeetri kaugusel, sõnas Lui seadusandjate küsimustele vastates. Kuna 9800 meetrist kõrgemal ei olnud mingeid lennupiiranguid ja polnud antud ka infot võimalike ohtude kohta neil kõrgustel, kasutas SIA sarnaselt paljude teiste Euroopa ja Aasia vaheliste lennufirmadega seda õhuruumi,» sõnas Lui.

«Kui aga SIA intsidendi kohta kuulis, suunati koheselt kõik lennutrajektoorid ümber ning nüüd väldivad need Ukraina õhuruumi täielikult,» lisas ta.

Malaisia Airlines’i lend MH17 tulistati alla 17. juulil, kõik pardal viibinud 298 inimest said katastroofis surma.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles