Mitusada Ukraina sõdurit läks üle Vene piiri

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa territooriumile sattunud Ukraina sõdurid
Venemaa territooriumile sattunud Ukraina sõdurid Foto: SCANPIX

Vene piirivalve teatas täna, et üle 400 Ukraina sõduri tuli üle piiri, kuid konflikti osapoolte selgitused, miks see juhtus, on vastukäivad.

Venemaa ametnike sõnul hülgasid sõdurid Kiievi valitsuse ning Vene pool avas sõdurite vastuvõtmiseks turvalise koridori. Ukraina sõjaväeametnik ütles aga, et sõdurid olid sunnitud üle piiri minema, sest nad olid separatistide tule all ja neil sai laskemoon otsa, vahendas uudisteagentuur AP.

Rostovi piirkonna piirivalveametniku Vassili Malajevi sõnul tuli öösel üle piiri 438 sõdurit, kellel lubati turvaliselt riiki siseneda. Malajev lisas hiljem, et 180 sõdurit soovisid Ukrainasse naasta ja nad lahkusid bussides.

Venemaa kaitseministeeriumilt ei õnnestunud vahejuhtumi kohta kommentaari saada.

Ukraina armee kinnitas, et osa ühest brigaadist sattus tõenäoliselt Venemaa territooriumile, kuid sõdurite arvu ei täpsustatud ning samuti lükati ümber Vene ametnike väited ülejooksikutest.

Terrorismivastase operatsiooni pressiesindaja Aleksei Dmitraškovski rääkis, et 72. brigaadi sõdurid sattusid separatistide tule alla. Dmitraškovski kirjelduse kohaselt kasutasid separatistid tanke ja suurtükke ning lõpuks oli brigaad sunnitud kaheks hargnema.

Pressiesindaja sõnul on praegu liiga vara kinnitada, mitu sõdurit üle Vene piiri läks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles