Rasmussen: NATO annab Kiievile Vene agressiooni vastu abi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina president Petro Porošenko, tervistas täna pealinnas Kiievis NATO peasekretäri Anders Fogh Rasmusseni.
Ukraina president Petro Porošenko, tervistas täna pealinnas Kiievis NATO peasekretäri Anders Fogh Rasmusseni. Foto: SCANPIX

Kiievis visiidil viibiv NATO peasekretär Anders Fogh Rasmussen lubas täna toetada Ukrainat Vene agressiooni vastu ja kutsus Venemaad viima Ukraina piirialadelt ära sinna koondatud väed.

«NATO...on valmis toetama Ukrainat" nõunike ja muu abiga, ütles Rasmussen ajakirjanikele. "Ärgitan Venemaad liikuma rahu poole ja viima väed piirilt ära,» ütles ta.

Alliansi peasekretäri sõnul on rünnaku all Ukraina vabadus ja tulevik.

«Igal riigil on õigus valida oma välispoliitikat ilma välise sekkumata. NATO austab seda õigust täielikult, ent täna on Ukraina vabadus ja tulevik rünnaku all,» lausus ta.

Rasmusseni sõnul jätkab Venemaa konflikti de-eskaleerimise asemel Ukraina destabiliseerimist.

Ukraina valitsus teatas varem, et Rasmussen arutas peaminister Arseni Jatsenjukiga ühisplaane Ukraina ja alliansi koostöö tihendamiseks. Ukraina valitsuse teatel rääkisid Rasmussen ja Jatsenjuk peamiselt võimalustest kasutada NATO abi Ukraina kaitsevõime tugevdamiseks.

Hiljem kohtus peasekretär Ukraina ülemraada esimehe Oleksandr Turtšõnoviga. Parlamendi pressiteenistuse teatel mõistis Rasmussen hukka Venemaa tegevuse Krimmi annekteerimisel ja Ukraina territoriaalse terviklikkuse rikkumise. «NATO peatab koostöö Venemaaga, tugevdab kollektiivkaitset kõigi liikmesriikide kaitseks ja on otsustanud tõsta koostöötaset Ukrainaga,» tsiteeris ülemraada Rasmusseni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles