USA hoiatas Venemaad Ukraina ründamise eest

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA saadik ÜROs Samantha Power
USA saadik ÜROs Samantha Power Foto: SCANPIX

USA hoiatas reedel Venemaad, et Ida-Ukraina humanitaarkriisi ärakasutamine sissetungi eesmärgil on täielikult vastuvõetamatu.

USA saadik ÜROs Samantha Power ütles julgeolekunõukogule, et rahvusvahelised organisatsioonid on kohapeal ning valmis aitama vägivalla eest põgenevaid elanikke, vahendas uudisteagentuur AFP.

«Igasugune ühepoolne sekkumine Venemaa poolt Ukraina territooriumil, sealhulgas humanitaarabi andmise teesklemine, on täiesti vastuvõtmatu ja sügavalt ärevust tekitav ning see oleks Ukraina ründamine,» lausus Power.

Hoiatus tuli pärast seda, kui Venemaa tegi ettepaneku luua Ida-Ukrainas humanitaarkoridorid, et minna appi kohalikele elanikele.

«Humanitaarabi peaksid pakkuma iseseisvad rahvusvahelised organisatsioonid, mis on kompetentsed ja kogenud. Seda ei peaks pakkuma Venemaa,» lisas USA saadik.

Ida-Ukraina konflikt on nõundud vähemalt 1300 inimelu ning 285 000 inimest on põgenenud oma kodudest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles