FT: Stubb erineb kardinaalselt Soome eelmistest peaministritest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome valitsusjuht Alexander Stubb koos Saksa kantsleri Angela Merkeliga.
Soome valitsusjuht Alexander Stubb koos Saksa kantsleri Angela Merkeliga. Foto: SCANPIX

Briti maineka majanduslehe Financial Timesi hinnangul on üks asi Soomes teisiti kui varem – peaminister kannab värvikaid riideid ja säutsub Twitteris.

Soome uueks peaministri valitud Alexander Stubb on muutnud  valitsusjuhi välist olemust.

FT väitel olid kõik Soome eelmised peaministrid nagu ühest puust tehtud. Nad oli sellised nagu Soome väline kuvandki: tõsine, karm ja konservatiivne.

«Soomel on nüüd juht, kes riietub kirevatesse rõivastesse ja avaldab Twitteris pilte, kus ta liibuvaid riideid kandes jookseb ja sõidab rattaga.» 

Majandusväljaanne tunnistab, et Stubbi esimesed nädalad valitsusjuhina pole alustuseks olnud just kõige lihtsamad.

Stubbi teati varem kui euroregiooni majandusdistsipliini toetajat. Nüüd peab Soome lahendama oma tõsiseid majandusprobleeme.  

Soome majandusel ei lähe praegu hästi. Ekspertide sõnul pole kõik halb tingitud üksnes konjunktuurist, vaid Soomel on omal struktuurilisi probleeme. Kehvad ajad Nokias ning paberi- ja tselluloositööstuses nõrgestavad majanduskasvu ja tööhõive olukorda.  

Stubb on öelnud, et Soomes on samasuguses olukorras nagu lamale ehk majandusdepressioonile eelnenud 1990ndatel aastatel ehk siis enne Nokia tõusu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles