Moskva ajakirjanik: poes juustu jagub

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juust Moskva poes.
Juust Moskva poes. Foto: SCANPIX

Kuigi Twitteris liigub juba mitu päeva pilte tühjenevatest toiduriiulitest Venemaal, kinnitas Vene uudisteportaali RBK siseuudiste osakonna asetoimetaja Aleksandr Artemjov eile Postimehele, et Moskva poodides pole pilt muutunud.

«Niipalju kui ma aru saan, on mõnedes hulgimüügikettides defitsiit embargo alla läinud toidukaupadest, kuid tavalistes poodides on olukord üsna normaalne, kõik juustud on jätkuvalt riiulis,» rääkis Artemjov. «Kuid kõnekäänd «поешь как в последний раз» (e.k söö, nagu sööksid viimast korda – toim) on saanud tavapäraseks.»

Moskva kuulutas aastase embargo lihale, kalale, piimatoodetele ning puu- ja juurviljadele, mis on toodetud ELis, USAs, Austraalias, Kanadas ja Norras.

Tegu on kättemaksuga USA ja Euroopa sanktsioonide eest, mis on kehtestatud president Vladimir Putini lähikondlastele ning Krimmi ja Ida-Ukraina sündmustega seotud Kremlile lähedastele isikutele ja ettevõtetele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles