Putin: mingit Krimmi annekteerimist ei olnud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene peaminister Dmitri Medvedev (vasakul) ja president Vladimir Putin täna Jaltas, kus kohtusid Vene riigiduuma fraktsioonide esindajatega.
Vene peaminister Dmitri Medvedev (vasakul) ja president Vladimir Putin täna Jaltas, kus kohtusid Vene riigiduuma fraktsioonide esindajatega. Foto: SCANPIX

Vene presidendi Vladimir Putini kinnitusel mingit Krimmi annekteerimist ei toimunud, relvajõude kasutati hoopis referendumi läbiviimiseks.   

«Jah, me kasutasime seal oma relvajõude, kuid selleks, et referendumit läbi viia,» väitis ta täna riigiduuma saadikutele Krimmis, vahendas NTV. 

Veel rääkis ta, et kiitis heaks programmi poolsaarele oma relvastatud üksuse loomiseks ja väljaarendamiseks, mille liikmed saaks ettevalmistuse Vene kaitseministeeriumist.   

Putin lubas eraldada riigi kaitse-tööstuskompleksile 20 triljonit rubla, vahendas telekanal Dožd. Riik vajab kaasaegseid, kompaktseid relvajõude. Selleks on töötatud välja programm, mis ulatub aastateni 2020-2021.  

Programmi eesmärgid on ambitsioonikad, mistõttu eraldatakse tohutuid rahasummasid. «Meil on vaja enne see raha leida,» nentis ta.   

Riigipea sõnul peab sõjavägi saama omale niisugused ründe- ja kaitsesüsteemid, mida teistel riikidel pole. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles