USA võimud kasutasid liikumiskeeldu eiranute vastu pisargaasi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Protestijad täna pärast keskööd Fergusoni tänaval.
Protestijad täna pärast keskööd Fergusoni tänaval. Foto: SCANPIX

USA võimud kasutasid St. Louis' eeslinnas Fergusonis politseivägivalla vastaste meeleavaldajate laialiajamiseks pisargaasi, teatasid täna allikad.

Pinged Fergusonis lõid lõkkele reedel pärast seda, kui politsei avaldas ohvitseri nime, kes surmavalt haavas 18-aastast mustanahalist Michael Browni ning väitis raportis, et too oli enne seda poest sigareid varastanud. Ilmnes aga, et patrullautos istunud valge korravalvur ei teadnud röövist midagi, vaid peatas Browni sellepärast, et too kõndis keset teed ja häiris liiklust.

Tulistajaks on kuus aastat politseis teeninud ühegi eksimuseta 28-aastane Darren Wilson.

Laupäeval kuulutas Missouri osariigi kuberner Fergusonis välja eriolukorra ning liikumiskeelu.

Enamik meeleavaldajaid oli kella viieks hommikul kehtestatud liikumiskeelu alguseks tänavatelt lahkunud, kuid kohalejäänud protestijad skandeerisid «Pole õiglust, pole keeldu!».

Politsei kasutas rahvahulga laialiajamisel viit soomustatud sõidukit ning pisargaasi. Politsei pressesindaja sõnul anti meeleavaldajatele kõik võimalused liikumiskeeldu järgida ning lahkuda.

Tulistamisjuhtumit on hakanud uurima ka Föderaalne Juurdlusbüroo (FBI).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles