Rossija24: Ukrainasse on sisenenud 130 veokit Vene humanitaarabiga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Izvarino tollipunktis tervitas veokeid Georgi lindikesega naine.
Izvarino tollipunktis tervitas veokeid Georgi lindikesega naine. Foto: SCANPIX

Ukrainasse on sisenenud 130 Vene veokit humanitaarabiga, teatas Vene telekanal Rossija 24.

Telekanali andmetel jätkavad Vene tolliametnikud piiripunktis konvoi sõidukite dokumentide vormistamist. 

Ukraina piirivalve teatel nende töö tõkestati ja veokite piiriületuse ning tollidokumendid on vormistanud vaid Vene pool. 

Rahvusvahelise Punase Risti komitee (ICRC) veokikolonni ei saada, sest nad ei ole seni saanud vajalikku julgeolekugarantiid.

Isehakanud Luganski vabariigi venemeelsed separatistid teatasid Interfaxi andmetel, et tagavad ise humanitaarlasti ja kõigi seda saatvate inimeste julgeoleku ning nende võitlejad saadavad konvoid.

Ukraina julgeolekuteenistuse SBU juht süüdistas Venemaad otseses sissetungis. Teise julgeolekuametniku sõnul vastutab separatistide valduses olevat ala läbiva konvoi julgeoleku eest nüüd ainult Venemaa.

Venemaa välisministeerium väitis avalduses, et konvoi missioon on puhtalt humanitaarotstarbeline. «Vastutus võimalike humanitaarkonvoi vastu suunatud provokatsioonide tagajärgede eest lasub täielikult neil, kes on valmis ohverdama inimelusid oma geopoliitiliste plaanide huvides,» seisis avalduses. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles