Porošenko: loodan, et EL annab agressioonile adekvaatse vastuse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina liider Petro Porošenko koos Euroopa Ülemkogu alalise eesistuja  Herman Van Rompuyga (paremal) täna Brüsselis.
Ukraina liider Petro Porošenko koos Euroopa Ülemkogu alalise eesistuja Herman Van Rompuyga (paremal) täna Brüsselis. Foto: SCANPIX

Ukraina president Petro Porošenko avaldas täna Brüsselis lootust, et Euroopa Liidu liidrid anda Ukraina-vastasele agressioonile adekvaatse vastuse.

«Vene vägede toomine Ukraina territooriumile nõuab Euroopa Liidult selle agressiooni kohta adekvaatset vastust,» rääkis Porošenko.

Porošenko kohtus esmalt Euroopa Ülemkogu alalise eesistuja Herman Van Rompuyga. Riigipea pressisekretäri Svjatoslav Tsegolko sõnul rääkis Porošenko sel kohtumisel, et hindab kõrgelt uniooni muutumatut toetust ja solidaarsust.

Samas rõhutas ta Ukraina ja Euroopa Liidu tiheda koostöö ja ühiste jõupingutuste tähtsust võitluses separatistidega ning rahu taastamiseks Donbassis.     

Van Rompuy sõnul on Venemaa hiljutised sammud toonud kaasa olukorra eskaleerumise Donbassis ja see on teinud ELi liidrid väga murelikuks. Just sel põhjusel lisatigi nö Ukraina küsimus Euroopa Ülemkogu erakorralise istungi päevakavasse.   

Van Rompuy ütles Porošenkole, et Ukraina teema arutamine EL-i kõrgeimal tasemel võimaldab anda Venemaa tegevusele konsolideeritud, õiglase ja adekvaatse hinnangu. Ta  lubas, et «EL on otsuste langetamisel solidaarne ja vastutustundlik».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles