Ukraina kaitseminister: meid on ähvardatud tuumalöögiga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valeri Heletei.
Valeri Heletei. Foto: SCANPIX

Venemaa on ähvardanud Ukrainat taktikaliste tuumarelvadega, teatas Ukraina kaitseminister Valeri Heletei täna oma suhtlusvõrgustiku Facebook kontol.

«Suur sõda, millist Euroopa pole näinud alates Teisest maailmasõjast, on jõudnud meie ukselävele. Kahjuks ei mõõdeta kaotusi sellises sõjas sadades vaid tuhandetes ja kümnetes tuhandetes,» kirjutas Heletei Ukraina uudisteportaali UNIAN teatel. «Mitteametlike allikate kaudu on Vene pool korduvalt ähvardanud, et kui vastupanu jätkatakse, on nad valmis kasutama meie vastu taktikalisi tuumarelvi. Et ellu jääda peame kõik olemasolevad jõud täielikult koondama.»

Kaitseministri sõnul on Venemaa aga sõja kaotanud. «Venemaa on kaotanud hübriidsõja Ukrainaga. Meie relvajõud avaldasid Vene palgasõdurite bandele kindlameelselt survet ning hävitasid diversante ja eriväelasi. Seetõttu oli Kreml sunnitud Donbassis alustama täiemõõdulist invasiooni oma tavavägedega. Täna on meil tegemist diviiside ja rügementidega. Homme aga võib-olla juba korpusega,» märkis Heletei, kelle sõnul oleks ilma Venemaa sissetungita terrorismivastane operatsioon lõpule viidud oktoobri alguseks.

«Venemaa on sissetungi eest juba maksnud ränka hinda. Sajad Vene sõdurid ja ohvitserid on leidnud end juba Ukraina mullas. Kaotuste kriitiline hulk paratamatult kainestab Venemaad. Kuid selleks peame hülgama paanika ja näitama, et ukrainlased ei anna alla. See on meie Suur Isamaasõda ja me võidame selle kindlasti.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles