Täna Postimehes: rahapesu asotsiaalide ja invaliidide osalusel

Risto Berendson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ožjogini ebaseaduslik metalli kokkuostu punkt asus Kohtla-Järvel Viru Keemia Grupi kontorihoone vastas tööstusterritooriumil.
Ožjogini ebaseaduslik metalli kokkuostu punkt asus Kohtla-Järvel Viru Keemia Grupi kontorihoone vastas tööstusterritooriumil. Foto: Politsei

Uurijail kulus kaks aastat tõestamaks, et kolme lapse isa ajas eakate inimeste pangakontosid kasutades Kohtla-Järvel ligi 700 000-eurose käibega illegaalset metalliäri.

Pealtnäha on Andrei Ožjogin (50) tavaline kolme lapse isa, kellel saab Ida-Virumaal Toilas kohe valmis kahekorruseline eramu. Sel suvel mõistis kohus Ožjogini süüdi rahapesus – ta pidas Kohtla-Järvel illegaalset metalli kokkuostu punkti, mille käive ulatus aastate jooksul 685 514 euroni.

Ehkki Ožjogini nimi on läbi käinud mitmest politsei materjalist, on teda kriminaalkorras karistatud vaid korra ja sedagi purjuspäi autojuhtimise eest. See, et ta 2008. aastal oma garaažis varastatud metalli kokkuostuga alustas ja kaks aastat hiljem, 2010. aastal sealt edasi Kohtla-Järvel vanasse linnaosasse, Viru Keemia Grupi kontorihoone vastas asuvale tööstusterritooriumile laienes, jäänukski ilmselt märkamatuks.

Ožjoginile sai saatuslikuks hoopis teine, Ida prefektuuri menetluses olnud narkoäri kriminaalasi. Selle asjaosaliste varalist seisu analüüsinud uurijaile hakkas silma ühe narko­äri asjaosalise leibkonna liikme konto väljavõte. Sealt nähtus, et tema kontole oli lühikese aja jooksul liikunud 100 432 eurot.

Ise puudega inimene seda raha teenida poleks suutnud. Kohati isegi mitmel päeval üle kantud rahasummade selgituseks oli märgitud «metalli kokkuost». Uurijad arvasid, et tegelikult võib see olla narkoraha.

Selgus, et raha pärines tõepoolest metalli kokkuostust. Kuid kontoomanikul endal polnud neist summadest vähimatki aimu. Seda raha polnud ta ise näinud. Selgus, et ta oli küll teinud endale pangakonto, kuid andnud selle paroolid ühele pooltuttavale mehele.

Loe edasi kolmapäeval Postimehe paberlehest või Postimees Plussist!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles