Venemaa süüdistas Washingtoni Ukraina rahukava õõnestamises

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina sõjaväelased täna Kramatorski lähedal.
Ukraina sõjaväelased täna Kramatorski lähedal. Foto: SCANPIX

Venemaa süüdistas täna Washingoni Ukraina rahukava õõnestamisest, sest Moskva hinnangul toetab USA Vene presidendi Vladimir Putini esitatud relvarahuplaani vastaseid.

«Ajal, mil me näeme, et tehakse kõige aktiivsemaid jõupingutusi poliitilise lahenduseni jõudmiseks, näitab Vene-vastase retoorika tõus, et Kiievi sõjameelne osapool naudib välist toetust, antud juhul siis USAst tulevat,» sõnas Venemaa väliminister Sergei Lavrov.

Lavrov märkis, et Ukraina peaminister Arseni Jatsenjuk teatas Ukrainas taas tärganud soovist NATOga liituda ajal, mil diplomaatilised pingutused Ukraina kriisi lahendamiseks olid kuhugi jõudmas. Lavrovi sõnul astus Jatsenjuk välja ka Putini rahukava vastu.

«Need, kes seisavad sõjateel võtavad endale üüratu vastutuse – mitte ainult veresauna jätku eest, vaid ka Ukraina presidendi otsuste legitiimsuse õõnestamise eest,» teatas Lavrov. «Ma loodan, et nad mõistavad, et USA ja teised riigid on venevastasest retoorikast joobunud,» lisas ta. Varem oli Lavrov nimetanud Ukraina NATO-püüdlust ilmseks rahuplaani nurjamise katseks.

Täna teatas Ukraina president Petro Porošenko, et relvarahuplaan allkirjastatakse homme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles