USA valmistab ühes ELiga ette täiendavaid sanktsioone Venemaale

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajalehe Financial Times andmetel on ELi uute sanktsioonide sihtmärgiks ka gaasihiiu Gazpromi naftale keskendunud tütarfirma Gazprom Neft.
Ajalehe Financial Times andmetel on ELi uute sanktsioonide sihtmärgiks ka gaasihiiu Gazpromi naftale keskendunud tütarfirma Gazprom Neft. Foto: Karpov Sergei/ITAR-TASS

USA valmistab Brüsseliga kooskõlastatult Ukraina konflikti tõttu ette uusi Venemaa-vastaseid sanktsioone, ütles Valge Maja ametiisik neljapäeva õhtul.

«Me töötame selle kallal ühes eurooplastega,» ütles Ühendriikide rahvusliku julgeoleku nõuniku asetäitja Ben Rhodes. «Kui Venemaa eskaleerib (olukorda Ukrainas), oleme valmis suurendama survet.» 

Euroopa Liit teatas möödunud reedel, et annab Venemaale nädal aega olukorra de-eskaleerimiseks Ukrainas, lubades kehtestada vastasel juhul riigile täiendavad sanktsioonid.

Ajalehe Financial Times andmetel on ELi uute sanktsioonide sihtmärgiks peamiselt venelaste riiklikud energiafirmad. Väljaande arvates on nimekirjas kindlasti riigi suurim naftafirma Rosneft, gaasihiiu Gazpromi naftale keskendunud tütarfirma Gazprom Neft ja maailma suurim gaasitorusid valmistav ettevõte Transneft.

Euroopa Komisjon peaks uutest sanktsioonidest teavitama reedel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles