Bloomberg: intsident Eestis paneb NATO proovile

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NATO lipp alliansi peakorteri juures Brüsselis.
NATO lipp alliansi peakorteri juures Brüsselis. Foto: SCANPIX

Läinud nädalal Eestit külastanud USA president Barack Obama tõotas väikesele liitlasele NATO kaitset, aga kaks päeva hiljem viidi väidetavalt väevõimuga Eesti territooriumilt Venemaale teenistusülesannet täitnud kaitsepolitseinik, kirjutab kirjutab Bloomberg Businessweek.

Nagu näib, pani Venemaa Obama ja NATO kohe proovile. Mida NATO Eesti intsidendiga peale hakkab? Kas allianss üldse kuidagi reageerib?

NATO olemasolu mõte on koonduda iga oma liikme kaitseks, kirjutab Bloomberg Businessweek. Kas NATO – kaasa arvatud USA – läheks Vladimir Putini vastu sõtta, kui Eesti ja Venemaa vahel vaenuleek lahvatab?

Ühena vähestest NATO liikmetest kaks protsendi SKTst kaitsele kulutav Eesti paneb nüüd paljud mõtlema, millisest piirist alates käivitub NATO kaitse – ning just seda piiri näibki Venemaa kompavat.

Kui NATO Eesti eest välja ei astu, siis kelle eest seda tehtaks? Kui mõned NATO liikmed on võrdsemad kui teised, kas see liit siis üldse püsib?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles