Porošenko lubas Krimmi Ukrainale tagasi saada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Petro Porošenko sadamalinnas Mariupolis Ukraina sõdureid külastamas. Linna venemeelsete vägede kätte langemine avaks maismatee Venemaa ja annekteeritud Krimmi vahel.
Petro Porošenko sadamalinnas Mariupolis Ukraina sõdureid külastamas. Linna venemeelsete vägede kätte langemine avaks maismatee Venemaa ja annekteeritud Krimmi vahel. Foto: SCANPIX

Ukraina president Petro Porošenko lubas täna, et toob märtsis Venemaa poolt annekteeritud Krimmi poolsaare oma riigi koosseisu tagasi.

Ta kirjeldas Krimmi kaotamist märkimisväärse probleemina, kuid kinnitas Porošenko Kiievi rahvusvahelisel ärifoorumil peetud ingliskeelses kõnes, Krimm saab olema taas Ukrainaga ja mitte tingimata sõjaliste vahenditega.

Sealsamas rääkis ta ka, et loodab järgmisel nädalal toimuval USA-visiidil tagada Ukrainale eristaatuse suhetes NATOga. Ukraina tahab saada mitteliikmesriigilise liitlase eristaatust.

Ta meenutas ka, et Ukraina liigub selgelt eurointegratsiooni suunas ning juba 16. septembril koguneb parlament ratifitseerima ajaloolist assotsiatsioonilepet Euroopa Liiduga. Porošenko rõhutas, et poliitilise ja kaubandusleppe ratifitseerimine on Ukraina jaoks ajalooline hetk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles