Läti: meil pole infot, et Vene saatkond värbaks Ukrainasse palgasõdureid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ida-Ukraina venemeelsed separatistid paistavad Luganskis olevat populaarsed poisid.
Ida-Ukraina venemeelsed separatistid paistavad Luganskis olevat populaarsed poisid. Foto: SCANPIX

Läti välisministeeriumil puudub info, mis kinnitaks kuuldusi, nagu oleks Venemaa saatkond Riias seotud palgasõdurite värbamisega võitluseks separatistide poolel Ukraina konfliktis, ütles ministeeriumi pressiesindaja Kārlis Eihenbaums täna BNS-ile.

Eihenbaums rõhutas, et kõigilt välisriikide diplomaatilistelt esindustelt oodatakse kinnipidamist Viini diplomaatiliste suhete konventsioonist, mis muu hulgas nõuab lugupidamist asukohariigi seaduste suhtes ning keelab sekkumise asukohamaa siseasjadesse.

Välisministeeriumi esindaja lisas, et sääraste väidete tõendamine on Läti julgeolekuteenistuse ülesanne. «Välisministeerium loodab Läti julgeolekuteenistuse professionaalsusele ja hoiab olukorral silma peal,» ütles Eihenbaums.

Läti riigitelevisiooni uudistesaade Panorama rääkis eile mitmest Läti idapoolse Latgale piirkonna elanikust, kes soovivad minna Vene palgasõduritena Ukrainasse. Saate teatel on nad öelnud, et seda on võimalik korraldada Vene saatkonna kaudu, kes olevat valmis kiiresti täitma vajalikud dokumendid ning lubavat ka head palka.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles