Läti valimiste eel: Koosmeel on jätkuvalt populaarseim

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riia linnapeast Koosmeele liider Nils Ušakovs.
Riia linnapeast Koosmeele liider Nils Ušakovs. Foto: SCANPIX

Kaks nädalat enne parlamendivalimisi on Läti populaarseima erakonna, peamiselt venekeelse elanikkonna huve esindava Koosmeele toetus üle 18 protsendi.

Latvijas Fatki küsitluse järgi hääletaks 2011. aasta septembris toimunud parlamendivalimised võitnud, kuid valitsusliidust kõrvale jäänud vasakpoolse erakonna poolt 18,4 protsenti vastanuist.

Täpselt sama oli erakonna toetus ka näiteks tänavu juunis, aprillis toetas erakonda 16,8, märtsis koguni 21,4 protsenti vastanuist.

Peaminister Laimdota Straujuma paremtsentristliku erakonna Ühtsus toetus on 11,8 protsenti. Juunis toetas valitsuses juhtohje hoidvat erakonda 13,7 protsenti, aprillis 16,1 ja märtsis 13,6 protsenti vastanuist.

Koosmeelele ja Ühtsusele järgnevad samuti valitsuskoalitsiooni kuuluv Roheliste ja Talurahva Liit 7,6  protsendiga, tänavu kevadel endise riigikontrolöri Inguna Sudraba poolt asutatud erakond Südamest Lätile 7,3 protsendi ja rahvuslik ühendus Kõik Läti Heaks! – Isamaale ja Vabadusele / LNNK 6,9 protsendiga. Ülejäänud erakondade toetus on alla viie protsendi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles