Porošenko: kõige ohtlikum osa Ukraina kriisist on möödas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina president Petro Porošenko.
Ukraina president Petro Porošenko. Foto: SCANPIX

Ukraina president Petro Porošenko kinnitas täna antud pikal pressikonverentsil, et Ukraina konflikti kõige ohtlikum osa on möödas.

«Mul ei ole mingit kahtlust, et rahuplaan töötab. Mul ei ole mingit kahtlust, et sõja kõige ohtlikum osa on tänu Ukraina sõdurite kangelaslikkusele juba selja taga,» ütles Porošenko oma esimesel pressikonverentsil pärast ametisseasumist.

President kinnitas ka, et eile oli esimene päev üle mitme kuu, mil keegi konfliktis elu ei kaotanud. Ta nimetas seda esimeseks tõelise vaherahu päevaks, kuigi nentis, et jätkuvalt ei ole kõik 5. septembril Kremli-meelsete separatistidega sõlmitud vaherahupunktid täidetud.

Ta rõhutas, et enam kui 700 Ukraina eest võidelnut on endiselt separatistide käes sõjavangis, kuigi lepiti kokku vangide vahetamises ilma mingite lisatingimusteta.

NATO teatel võis eile näha Vene vägede märkimisväärset tagasi tõmbumist Ida-Ukrainast, ent Ukraina sõjaväe sõnul tegeldi eelkõige vägede ümberpaigutamisega.

Porošenko tutvustas täna Kiievis ka reformipaketti, mis kannab nime Strateegia 2020. Selle prioriteetideks on presidendi sõnul võitlus korruptsiooniga ning maksusüsteemide, majanduse ja õigussüsteemi reformimine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles