Galerii: Rein Rannap andis kontserdi lennuki pardal

Mirjam Mäekivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna lõunapaiku istus pianist Rein Rannap klaveri taha väga tavatus kohas – lennuki AN-2, rahvasuus Metsavahi pardal.

Tegemist on tänase muusikapäeva raames toimuva Ämari lennukikontserdiga, mis kasvas välja ideest, et «õhus on muusikat».  

Muusikapäeva märksõna «Kuula!» kutsub üles kuulama ja märkama muusikat ning helisid meid ümbritsevas keskkonnas ning mõistma, millist osa mängib muusika me igapäevases elus.

Ühe päeva jooksul antakse üle 147 tasuta lühikontserdi 37 linnas ja asulas üle Eesti, kontsertide kogupikkus on kokku 93 tundi ja programmis astub üles enam kui 700 muusikut.

Päeva jooksul võib muusikuid kohata näiteks ühistranspordis, pankades, kaubanduskeskustes, kirikutes, riigiasutustes, koolides ja lasteaedades, rahvamajades ning Eesti Kaitseväe baasides.

1. oktoobril saab kuulata Eesti tippkollektiive, nagu Eesti Riikliku Sümfooniaorkestri avatud proovi dirigent maestro Neeme Järvi juhatamisel ning nii professionaalseid muusikuid kui ka oma muusikutee alguses olevaid talente.

Ühtlasi avab ka rahvusooper Estonia muusikapäeva puhul oma uksed ja kutsub balleti «Coppelia» avatud proovi ning Eesti muusika- ja teatriakadeemia pakub soovijatele avatud loenguid ja tunde.

Täpne muusikapäeva programm on üleval aadressil www.muusikapäev.ee.

Samal päeval toimub ka muusikapäeva e-viktoriin. 15 küsimusega muusikaviktoriin toimub muusikapäeva hommikul Klassikaraadio internetileheküljel ning on avatud kolmapäeval kella 7 – 12.

Osalejate vahel loositakse ka hulgaliselt auhindu – plaate, kontserdi- ja ooperipileteid ning vahvaid suveniire.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles