HS: Vene meedia teeb Soomest sõbra kasvõi vägisi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene president Vladimir Putin (paremal) koos Soome riigipea Sauli Niinistöga 15. augustil Sotšis.
Vene president Vladimir Putin (paremal) koos Soome riigipea Sauli Niinistöga 15. augustil Sotšis. Foto: SCANPIX

Vene meedia teeb Soomest sõbra ja seda kasvõi vägisi, kirjutab tänane Helsingin Sanomat.

Segaperede hooldustülid kadusid meediast, kuna Venemaa vajab nüüd sõpru.

Sanktsioonide tõttu isolatsiooni sattunud suurriigil on eriline vajadus näidata, et sel on veel semusid. Vene meedia, eksperdid ja poliitikud panevas sellesse rolli Soome.

Nädala alguses avaldas ITAR-TASS intervjuu Valeri Šljaminiga, kes on Venemaa kaubandusesinduse juht Soomes. «Partnerlus Venemaaga on kooskõlas Soome strateegiliste eesmärkidega,» oli artikli pealkirjaks.

Üks teemadest oli seal soometumine. Šljamini arvates tuleks seda kasutada ettevaatlikult ja mitte unustada siduda seda positiivsete asjaoludega: heanaaberlikud suhted ning mõlemapoolne kasu.   

«Soomlased hindavad mõlemat osapoolt rahuldavaid majandussuhteid Venemaaga enam kui mõne muuga Euroopa Liidus. Nad mõistavad eeliseid ja nagu me loodame, siis võivad mõjutada positiivselt Brüsselis.»

Jätkuvalt esitatakse Vene meedias seisukohta, et Soome tegutses just taolise vahelülina, pidurdades uusimate Vene-vastaste sanktsioonide vastuvõtmist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles