Rootsi politsei hoidis ära Hollandi motojõugu sissetungi riiki

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keemik uurib konfiskeeritud kokaiini puhtust.
Keemik uurib konfiskeeritud kokaiini puhtust. Foto: SCANPIX

Rootsi politsei takistas motojõugul Satudarah’ kinnitada riigis kanda, kohaliku meedia andmetel rikkus võimalused ära Rootsi seni suurim heroiinilaadung.

Malmö prokurör Magnus Ramebäck süüdistab seitset inimest ligi 40-kilose kokaiinilaadungi smugeldamises, kirjutab Expressen. Viis neist on motojõugu Satudarah' liikmed, kuues vahistatu on kõrgel positsioonil olev hollandlasest jõugujuht ja seitsmes jõugu liikmete sõber.

Politseinikud konfiskeerisid aprillis 37,7 kilo kokaiini, laboratooriumi andmetel oli selle puhtus ligi 80 protsenti. Leitud kogus oli üllatuseks isegi politseinike jaoks. Tänavakaubanduses oleks selle väärtus olnud hinnanguliselt 4,4 miljonit eurot.

Skåne lääni politsei esindaja Petra Stenkula selgitas, et nii suure narkokoguse leidmiseni jõuti pikka aega kestnud jälitustöö tulemusel. «Me ei tahtnud anda neile võimalust seada end Rootsis sisse ja seetõttu hakkasime nende tegevust jälgima,» rääkis ta.  

Hollandist pärit Satudarah on teatanud avalikult, et esitab väljakutse motojõugule Põrguinglid (Hells Angels). Stenkula sõnul on tegemist äärmiselt ohtliku seltskonnaga.

Viimaste aastate jooksul on motojõuk hakanud levima Põhjamaadesse. Esimesena võeti ette Taani, kus on juba leidnud aset mitmed verised kokkupõrked Põrguinglite liikmetega.

Norra tütarorganisatsioon loodi Stavangeri juunis.

Hollandis 1990. aastal moodustatud Satudarah on riigi suurim motojõuk, millel on 30 piirkondlikku esindust. Rootsi, Taani ja Hollandi politseinike kinnitusel on jõuk organisatsioonilises mõttes sarnanes nii Põrguinglite kui Bandidosega. Sel on haruorganisatsioone näiteks Malaisias, Indoneesias, Hispaanias, Šveitsis, Türgis, Surinamis ja  Curaçaos.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles