Ukrainas hukkus kolm ja jäi kadunuks seitse sõdurit

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donetski lennujaam
Donetski lennujaam Foto: SCANPIX

Kiiev teatas reedel, et viimase ööpäeva jooksul on Ukraina idaosas hukkunud kolm sõdurit ning seitse jäi kadunuks.

«Eriväelased olid eile teel Smile küla lähedal asuva kontrollpunkti juurde, kuid sattusid varitsuse ohvriks,» ütles Ukraina sõjaväe kõneisik Vladislav Seleznjov uudisteagentuurile AFP.

Esialgu jäi 11 sõdurit kadunuks, kuid neli naasid hiljem oma positsioonidele. «Nendega on kõik korras. Me ei tea ülejäänute saatuse kohta midagi,» lisas ta.

Luganskist läänes paikneva Smile küla lähedal asuvas piirkonnas on sel nädalal mitmeid kokkupõrkeid aset leidnud. Kohalik Kiievit toetav kuberner ütles kolmapäeval, et üle saja sõduri on sattunud separatistide piiramisrõngasse. Selles piirkonnas tegutsevad separatistid ei allu peamisele mässuliste juhtkonnale ning nad ei pea kinni ka septembri algul sõlmitud relvarahust.

Ukraina sõjaväe sõnul hukkus viimase ööpäeva jooksul lahingutes kolm sõdurit.

Ida-Ukrainas viibivad ajakirjanikud kuulsid reedel Donetski lennujaama lähedal suurtükituld. Sõjaväe pressiesindaja ütles, et separatistid ründasid kolmel korral valitsuse positsioone Donetski lennuväljal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles