Lavrov: Euroopa ei pääse Venemaast ega meie neist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergei Lavrov.
Sergei Lavrov. Foto: SCANPIX

Lääneriikide venevastaste sanktsioonide peaeesmärk ei ole Ukraina kriisi lahendamine, vaid Venemaa muutmine, väitis Vene välisminister Sergei Lavrov usutluses telekanali NTV uudistesaatele Segodnja.

«Suhted Venemaa ja Euroopa Liidu vahel lahenevad niipea, kui lääne poliitikud hakkavad mõtlema globaalsemalt,» ütles Lavrov. «Usun, et Euroopa ei pääse meist ega meie neist. Meil on olnud sajandeid ühine ajalugu. Nagu on öelnud üks mõtleja: Venemaa on päästnud palju kordi Euroopa Euroopa enda käest».

«Olen veendunud, et meie partnerid, vähemalt need, kes esindavad tõsiseid riike, peamiselt eurooplased, aga ka hulk lombitaguseid ärimehi ja poliitikuid, on mõistnud praeguse, Venemaa karistamisele suunatud kursi kahjulikkust. Tulemusi see kurss ei anna, sest nad tahavad muuta meie positsioone. Meie vastus on lihtne: me ei nõustu mingite tingimuste ega kriteeriumidega,» ütles Vene välisminister.

«Meie partnerid, kes on sanktsioonid kehtestanud, ei varjagi, et nende meetmete eesmärk ei ole Ukraina. Tegelikult on piirangute tegelik eesmärk nende deklaratsioonides ja sammudes pidevalt ilmne - soov muuta Venemaad, muuta meie lähenemist meie jaoks olulistele küsimustele, ning sundida meid aktsepteerima lääne vaatenurki. See on möödunud epohhi, mineviku kolonialistlik mõtteviis.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles