Vene tanker viibib jätkuvalt Stockholmi saarestiku lähistel

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi kaitseministeeriumi avalikustatud foto kahtlasest objektist valge laine juures.
Rootsi kaitseministeeriumi avalikustatud foto kahtlasest objektist valge laine juures. Foto: SCANPIX

Stockholmi saarestikus vältava operatsiooniga seostatud Vene tanker NS Concord viibib jätkuvalt Stockholmi saarestiku lähistel, selgus mereliiklust jälgiva Marine Traffic veebiteenuse andmetest.

Juba paar nädalat Stockholmi lähistel rahvusvahelistes vetes viibinud alus liikus esmaspäeval kella ühe paiku öösel vähem kui ühe sõlmelise tunnikiirusega, ehk oli põhimõtteliselt paigal.

Laev asub umbes 120 kilomeetri kaugusel Stockholmist.

Seevastu pole merepõhja kaardistamisele spetsialiseerunud Vene laeva Professor Logatšovi teekonna kohta veebiteenusesse uusi andmeid laekunud.

Norra ajalehe Dagbladet teatel oli laupäeval Peterburist teele asunud laev pühapäeval kella 17-ks jõudnud Läänemerel Hiiumaast põhjapoole ning liikus kiirusega 10 sõlme.

Rootsi kontradmiral Anders Grenstad ütles pühapäeva õhtul STT-le, et Vene uurimislaeval ei ole ilmselt seost Stockholmi saarestikus toimuvaga, kuid kindel selles olla ei saa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles