Soome piirivalve: Vene uurimislaev lahkus Taani vetest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene uurimislaev Professor Logatšov.
Vene uurimislaev Professor Logatšov. Foto: shipspotting.com

Veealustele otsingutele ja merepõhja kaardistamisele spetsialiseerunud Vene uurimislaev Professor Logatšov pöördus Taani vetest tagasi ja liigub nüüd taas Läänemere rahvusvahelistes vetes, ütles Soome piirivalve Soome lahe piirkonna ülem Markus Aarnio.

«Alus on Läänemere lõunaosas rahvusvahelistes vetes, laias laastus Poola-Klaipeda joonel. See ei sõida kindlas suunas, vaid tiirutab edasi-tagasi. Ma tõesti ei tea, milles on probleem,» ütles Aarnio.

Alus lahkus nädala lõpus Peterburist ja selle liikumist jälgiti hoolikalt. Ööl vastu tänast tuli teade, et laev on võtnud kursi Rootsile. Stockolmi saarestiku poole ta siiski ei sõitnud, vaid möödus Rootsist ja jätkas seilamist Taani väinade suunas.

Taani väinadesse laev ei sisenenud, vaid jäi Gdanski ja Kaliningradi lähistele, ehkki tema ametlik sihtkoht on Las Palmas Kanaari saartel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles