Ukraina Rahvarinne: Jatsenjuk jääb peaministriks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arseni Jatsenjuk.
Arseni Jatsenjuk. Foto: SCANPIX

Ukraina senise peaministri Arseni Jatsenjuki erakord Rahvarinne teatas täna pärast teist koalitsiooniläbirääkimiste vooru, et nende juht jääb riigi peaministriks.

Jatsenjuk ja Porošenko Bloki ridades kandideerinud asepeaminister Volodõmõr Groisman on kõige tõenäolisemad kandidaadid peaministrikohale, kirjutab väljaanne KyivPost. Kuigi Jatsenjuk teatas kohe pärast valimisi, et kavatseb oma positsioonil jätkata, arvatakse Groisman olevat jällegi Ukraina presidendi Petro Porošenko lemmikkandidaat.

Praegu peavad omavahel koalitsioonikõnelusi Rahvarinne, Porošenko Blokk ja Lvivi linnapea Andri Sadovi juhitav Samopomitš. Erakonnad võitsid valimistel vastavalt 132, 83 ja 33 kohta ning see tähendab, et 248 kohaga on nagu 450 saadikust koosnevas parlamendis enamuses. Ülejäänud saadikud hääletati ülemraadasse ühemandaadilistes ringkondades.

«Ma olen sada protsenti kindel, et koalitsioon esitab peaministriks Arseni Jatsenjuki,» sõnas Rahvarinde liige Vjatšeslav Kõrõlenko uudisteagentuurile Interfax-Ukraine. Samas ütles Samopomitši esinumbrina kandideerinud Hanna Hopko, et võimaliku peaministri ja teiste ministrite isikuid pole koalitsiooniläbirääkimistel arutatud.

Järgmine koalitsiooniläbirääkimiste voor toimub ülehomme.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles