Praamil tabatud võimalikud kurjategijad jäävad eeluurimise ajaks vahi alla

Tiina Kaukvere
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parvlaev Kuivastu sadamas.
Parvlaev Kuivastu sadamas. Foto: Küllike Rooväli

24. oktoobril Virtsu-Kuivastu praamil füüsilist jõudu kasutades kinni peetud mehed jäävad kuni kuueks kuuks vahi alla.

Kokku on politsei mõrvakatses kahtlustatavatena kinni pidanud kolm meest. Üks mees võeti sama menetluse raames kahtlustatavana kinni juba varem. Kaks meest tabati praamil.

Kuritegu toimus tänavu suvel Tallinnas, kuid uurimise huvides ei ole võimalik praegu asja sisust lähemat infot avaldada, kinnitas põhja ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Arno Põder. «Kahtlustatavad on kohtu loal eeluurimise ajaks, esialgu kuni kuueks kuuks vahi alla võetud,» lisas ta.

Politsienikud pidasid 24. oktoobril mehed kinni enne Kuivastusse saabumist praami reisijate tekil, kasutades füüsilist jõudu.

«Meil on siiralt kahju, et jõulist kinnipidamist pidid pealt nägema praamil olnud reisijad, ka lapsed. Pidime kinnipidamise otsust vastu võttes valima halbadest valikutest parima. Kinnipidamise edasi lükkamine oleks tähendanud suuremat ohtu,» sõnas põhja prefektuuri narko- ja organiseeritud kuritegude talituse juht Leho Laur.

Kinnipidamist juhuslikult pealt näinud Postimehe ajakirjaniku Risto Berendsoni sõnul toimus rahvast täis reisijateruumis kõik väga kiiresti.

Üks kinnipeetav mees istus söögilauas, teine 10-15 meetrit eemal laste mängunurga juures.

«Äkki kargas kummalegi mehele kallale kolm erariietes meest. Keegi rahva seast rääkis pärast, et kinnipidamise ajal hüüdis keegi «politsei!», aga mina seda ei kuulnud. Politseinikud panid toidulauas istunud mehel käed raudu 3-4 sekundiga, laste mängunurgas koos oma naise ja lapsega istunud mehe käte raudu panemiseks kulus 10-15 sekundit. Mõlemad mehed üritasid politseinikele vastu hakata ja korrakaitsjad pidid kasutama jõudu. Mõlemal kinnipeetul jooksis ninast verd,» kirjeldas Postimehe ajakirjanik.

Kogu vahejuhtum kestis vaid umbes minuti ja siis viidi mõlemad mehed reisijateruumist minema. Pärast meeste äraviimist võttis üks politseinik välja ametimärgi ja rahustas ruumis olnud inimesi, kinnitades, et mingit ohtu ei ole ja nad on politseist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles