ÜRO juht: Ida-Ukraina valimised on kahetsusväärsed

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ÜRO peasekretär Ban Ki-moon.
ÜRO peasekretär Ban Ki-moon. Foto: SCANPIX

Ida-Ukraina venemeelsete separatistide pühapäevased valimised on kahetsusväärsed ja tõid kasu asemel kahju, ütles täna ÜRO peasekretär Ban Ki-moon.

«Eelmisel pühapäeval riigi idaosas peetud valimised on kahetsusväärne ja kontraproduktiivne sündmus. Ma kutsun kõiki asjaosalisi kiiresti ja täielikult Minski protokollist ja memorandumist kinni pidama,» ütles Ban Viinis Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni (OSCE) peahoones.

Ta hoiatas, et kriis, mis on toonud kaasa ohvreid nii maal kui õhus..., seab ohtu meie kollektiivse võime probleeme lahendada.

Ida-Ukraina separatistlike oblastite Donetski ja Luganski valimisi tunnustas Venemaa, kuid nii Ukraina võimud kui lääneriigid on need hukka mõistnud.

Ban ütles juba eelmisel nädalal, et valimised kahjustavad tõsiselt septembri algul sõlmitud Minski kokkuleppeid, mida kahjustavad ka pidevad relvarahurikkumised.

Ukraina president Petro Porošenko kohtub täna riigi julgeolekujuhtidega, et vaadata üle endale relvarahuleppega võetud kohustused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles