Iltalehti: Soome õhuruumi tunginud Vene sõjaväepiloot juhtis oma väitel Aerofloti lennukit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene lennuväe Antonov An-72.
Vene lennuväe Antonov An-72. Foto: Wikipedia.org

Augustis Soome õhuruumi tunginud Vene lennuki piloot üritas oma sõiduvahendit esitada tsiviillennukina, kirjutas täna Soome tabloid Iltalehti riigi piirivalveteenistuse uurimisele viidates.

Intsident toimus 28. augustil Porvoo lähedal. Lennujuhid hoiatasid pilooti, et too ei tohi ilma loata Vene õhuruumi siseneda. Piloot väitis, et juhib Vene kommertsliinile Aeroflot kuuluvat lennukit, kuigi tegelikult oli sõiduvahendiks Vene lennuväe Antonov An-72.

Iltalehti tsiteeris Soome parlamendi kaitsekomitee esimeest Jussi Niinistöd, kes mõistis piloodi teo hukka. «Aerofloti nime kasutamine viitab sellele, et tegu oli tahtliku ja jämeda rikkumisega, mitte juhusliku navigatsiooniveaga,» sõnas Niinistö väljaandele.

Vene sõjaväelennuk väljus Soome õhuruumist siis, kui Soome õhuväe hävitajad sundisid sel kurssi muutma. Iltalehti andmeil otsustas Soome, et ei algata juhtumi suhtes uurimist, kuna pilooti pole tõenäoliselt võimalik kätte saada. Kokku sisenesid selle aasta augustis Vene sõjalennukid kolmel korral Soome õhuruumi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles