Vene kaitseministeerium eitab vägede Ukraina poole liikumist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene sõdurid marsivad täna Moskvas ajaloolistes Teise maailmasõja vormides.
Vene sõdurid marsivad täna Moskvas ajaloolistes Teise maailmasõja vormides. Foto: SCANPIX

Vene kaitseministeerium lükkas täna tagasi väited Vene vägede liikumisest Ukraina piiri suunas.

Ministeeriumi sõnul on vägede Ukraina poole liikumisest rääkinud Kanada välisministri John Bairdi avaldus alusetu. «Selles avalduses viidati teadetele ning ei pakutud faktilisi tõendeid, vaid tavapäraseid sotsiaalvõrgustike kuuldustele tuginevaid hämaraid väiteid,» ütles ministeeriumi pressiesindaja ajakirjanikele.

Pressiesindaja sõnul on kõik sellised provokatiivsed teated mõeldud Ida-Ukraina konfliktis pingete õhutamiseks ning nende allikas on üks ja sama. «See ei ole Ukraina päritolu, ehkki asub ühes Kiievi valitsushoones.»

Ta lisas, et Vene kaitseministeerium on võtnud arvesse nii Bairdi avalduse kui USA ja NATO varasemad avaldused, milles väljendatakse muret seoses Vene vägede väidetava Ukraina piiri poole liikumisega.

Kaitseministeerium soovitab «Lääne partneritel adresseerida oma murevaldused Vene relvajõude puudutava väljamõeldud informatsiooni kohta allikale, kes seda välja mõtleb».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles