Obama võttis vastutuse demokraatide kehvade valimistulemuste eest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA president Barack Obama
USA president Barack Obama Foto: SCANPIX

USA demokraadist president Barack Obama ütles pühapäeval, et vastutab erakonna nigelate valimistulemuste eest eelmisel teisipäeval peetud vahevalimistel.

«Me saime lüüa. Vastutus lasub minul. Mil iganes ei lähe erakonnal hästi, pean parteijuhina selle eest vastutust kandma,» ütles president intervjuus telekanalile CBS News.

Vabariiklased saavutasid vahevalimistel kaheksa aastase vaheaja järel taas kontrolli senati üle ning suurendasid enamust esindajatekojas. Samuti saatis vabariiklasi edu kubernerivalimistel. Teiste seas saavutati võit mitmes demokraatide kantsiks peetavas osariigis, nagu Maryland, Illinois ja Massachusetts.

«Sõnum, mille nendelt valimistelt kaasa võtan, on sama, mida oleme näinud mitmetel järjestikustel valimistel. Nimelt, rahvas tahab, et see linn (Washington) töötaks,» lausus Obama. «Nad tunnevad, justkui see ei funktsioneeriks,» ütles riigipea.

President kordas lubadust asuda presidendi seadlustega immigratsioonisüsteemi reformima, juhul kui vabariiklaste domineeritud kongress ei kiida enne aasta lõppu heaks immigratsioonisüsteemi reformivat seadusandlust.

«Hetkel, mil nad võtavad vastu seaduse, mis pakub lahendusi immigratsioonireformiga seotud probleemidele, allkirjastan selle ja see asendab mis tahes minu astutud sammud,» ütles Obama.

Esindajatekoja vabariiklasest spiiker John Boehner on hoiatanud Obamat ühepoolsete sammude astumise eest immigratsioonireformi asjus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles