Moskva: NATO õppused on suunatud Venemaa vastu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Steadfast Juncture oli arvutipõhine staabiõppus.
Steadfast Juncture oli arvutipõhine staabiõppus. Foto: Mihkel Maripuu

9. novembril Eestis alanud NATO manöövrid Trident Juncture on suunatud Venemaa vastu, ütles Vene kaitseministeeriumi rahvusvahelise sõjalise koostöö osakonna juht Sergei Košelev.

«Õppuste stsenaarium näeb ette eri tasandite juhtimiskeskuste vastastikuse koostöö harjutamist olukorras, kus suur vaenulik riik ründab üht alliansi liiget. Kui Venemaa välja arvata, piirneb Eesti, kus õppused toimuvad, eranditult väikeste sõbralike riikidega, mis tähendab, et NATO õppustel on selgelt Venemaa-vastane kallak,» ütles Košelev ajakirjanikele. 

«Vene kaitseministeerium võtab arvesse asjaolu, et erinevalt analoogilistest õppustest aastatel 2012-13 on NATO nüüd oluliselt laiendanud õppustel osalevate juhtimisstruktuuride arvu,» lisas Košelev. 

«Seostame neid õppusi NATO Euroopa vägede ülemjuhataja Philip Breedlove´i hiljutiste avaldustega, mille kohaselt allianss peab jätkuva Vene ohu tõttu saama lisajõudusid. Täna on selle ohu sihtmärgiks valitud Poola, Leedu ja Läti järel, kus korraldati samuti suured alliansi õppused, Eesti,» lisas Košelev. 

NATO õppused  Trident Juncture toimuvad Venemaa piiride lähedal ning kestavad 9.-17. novembrini. Õppused ei leia aset mitte Eestis, vaid Norras, ent liitlasriigid harjutavad seal Eesti kaitsmist vaenuliku naaberriigi rünnaku eest. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles