India võimud võtsid viie tunni jooksul 83 naist steriliseerinud arsti kinni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Steriliseerimisprotseduuri läbinud naised Indias Bilaspuri ringkonnahaiglas.
Steriliseerimisprotseduuri läbinud naised Indias Bilaspuri ringkonnahaiglas. Foto: SCANPIX

India võimud võtsid kinni riigi keskosas massiviisiliselt naisi steriliseerinud naise. Operatsioonide tulemusel suri 13 naist ja kümneid viibib haiglaravil, teatas täna vanemametnik.

R.K Gupta võeti eile õhtul Chhattisgarhi osariigis küsitlemiseks kinni, teatas AFPle politseiinspektor Pawan Deo. «Ta võeti vahi alla ning pärastlõunal peab ta kohtu ette ilmuma. Siis vahistatakse ta suure tõenäosusega,» ütles Deo.

Arst tegi operatsioonid möödunud nädalavahetusel ühes India tervisekeskuses ning sooritas protseduuri 83 naisele vaid viie tunni jooksul. Opereeritud naised said selle eest 1400 ruupiat (umbes 18 eurot).

Politsei kavatseb ära võtta ka operatsioonide ajal kasutatud meditsiiniriistad, kuna kardetakse, et need olid juba enne lõikuste tegemist mustad.

Ohvrid tundsid end pärast operatsiooni halvasti, nad oksendasid ning neil langes tunduvalt vererõhk.

Valitsuse algatatud sterilisatsiooniprogramm, mis peaks pidurdama rahvastiku juurdekasvu, on suunatud India vaesemale elanikkonnale. Steriliseerimine on Indias kõige populaarsem pereplaneerimismeetod.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles