HS: Somaalias surma mõistetud mehel võib olla vaimseid probleeme

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vangla
Vangla Foto: SCANPIX

Somaalias surma mõistetud ja pikalt Soomes elanud mees võib kannatada vaimsete probleemide all, rääkis Muqdishos viibiv ajakirjanik Wali Hashi ajalehele Helsingin Sanomat.

Hashi sõnul on Somaalia meedias kirjutatud sellest, et mees käitus kohtusaalis veidralt. «Ta rääkis ja käitus kohtus imelikult. Ta ei suutnud oma tegu mingil moel põhjendada. Ka mehe   Somaalias ja Soomes elavad sugulased on arvamusel, et tal on psüühikaga probleeme.»

Kohus määras 44-aastasele mehele kolm nädalat pärast mõrva sooritamist surmanuhtluse. Psüühilisse kontrolli teda saata ei kavatseta.

Ajakirjanik rääkis Helsingin Sanomatele, et hoolimata kuriteo tõsidusest väärib mees õiglast kohtupidamist. «Kui inimesel on vaimseid probleeme, siis nii Somaalia seaduste kui islami tõekspidamiste järgi ei saa talle surmanuhtlust määrata.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles