«Assassin’s Creed» nörritas Prantsuse vasakpoliitikut

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Repro

Tuntud prantsuse vasakpoliitik Jean-Luc Mélenchon süüdistab arvutimängu «Assassin’s Creed» loojaid Prantsuse ajaloo kõige olulisemate perioodide ümberkirjutamises.

Mélenchoni väitel diskrediteerib arvutimäng Prantsuse vabariiki, sest kujutab kuninganna Marie-Antoinette’i ja kuningas Louis XVI heas valguses, Pariisi rahvast aga barbaarse jõuguna.

«See on propaganda rahva vastu,» leidis vasakäärmusliku Parti de Gauche’i liider. «See näitab rahvast verejanuliste metsalistena.»

Mängu tootja esindaja Antoine Vimal de Monteili juba varem antud intervjuus ajalehele Le Monde rõhutati, et kuigi selle loojad on endale võtnud mõningase vabaduse, ei tohiks arvutimängu siiski käsitleda ajalootunnina.

Näiteks on selle 1789. aastal toimuvas tegevustikus juba kasutusel tänase Prantsusmaa trikoloor, mis tegelikult võeti kasutusele aastal 1794, ning lauldakse «La Marseilleise’i», mis tegelikult kirjutati alles aastal 1792.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles